вторник, 18 октября 2016 г.

Всеукраїнський форум «Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу»

Всеукраїнський форум «Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу»
(21–23 вересня  2016 року)
21–23 вересня  учні та вчителі КЗ «Мелітопольська спеціалізована школа-інтернат ІІІ ступеня «Творчість» ЗОР  стали учасниками  Всеукраїнського  форуму «Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу». Захід організований Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького. Головні гасла Форуму: «Ми різні – і в цьому наше багатство!», «Ми разом – і в цьому наша сила!».У рамках Форуму колектив вчителів та учнів були учасниками цілоїнизки науково-освітніх і культурно-виховнихзаходів.



21 вересня з офіційним візитом перебувала у місті Мелітополі Людмила Михайлівна Павлова, координатор дослідно-експериментального проекту «Створення навчально-методичних засад формування у дітей навичок міжкультурної комунікації», методист відділу дослідження підготовки вчителів Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України. Як керівник експерименту Людмила Михайлівна знайомилася з навчальними закладами, які є учасниками. У цей день завітала і до школи «Творчість». Ознайомилася з історією нашої  школи, роботою педагогічного колективу та дітей. Розмова виявилась надзвичайно інформативною та цікавою. Координатор подякувала за результати отримані в ході експерименту, які представленні не тільки освітянській аудиторії міста, області та країни, а й розглянуті на міжнародному рівні. Бо саме в цей період група учнів на чолі з учителем англійської мови Лившенко Тетяною Олексіївною та заступником директора з навчально-методичної роботиКондрашовою Тамарою Миколаївною перебували у місті Брюселі як учасники   проекту  «TheColourfulFaceofEurope» та  переможці   міжнародного змагання   YounqEuropeansAward.
22 вересня ми мали змогу взяти участьунауковихсекціях та інтерактивнихстудіях. Вчитель вищої категорїїУстінова Наталія Олександрівна  виступила з  доповіддю «Формування навичок міжкультурної комунікації учнівської молоді в рамках Міжнародного співробітництва школи «Творчість».
Також уваги заслуговує збірка есе «Культурне розмаїття й міжкультурна комунікація», в якій надруковані статті: «InterculturalCommunicationinthecontextofGlobalization», автор- Лившенко Т.О , учитель англійської мови, спеціаліст вищої категорії, учитель-методист;«Сучасні мовні стратегії: суспільна потреба та реалізація»,автор - Новах І.М., учитель німецької мови, спеціаліста вищої категорії, старший учитель.
23 вересняпродовжилася робота Всеукраїнського форуму.
НаагробіологічномукомплексіМелітопольськогодержавногопедагогічногоуніверситетуіменіБогданаХмельницького учнішколи стали учасникамипрезентаціїкроскультурнихетюдівуМайстерніінтеркультурності: «Мирізні – йуцьомунашебагатство! Ми разом – і в цьому наша сила!» Діти презентувати на практиці інтеркультурні напрацювання  школи та стали учасниками концерту, як одна із інтеркультурнихгрупМелітополя.
Учнібулизапрошені на ярмарок «Дельованийобрій», де вони змоглипізнати культуру різнихнаціональностей, відвідатикроскультурнувиставкуМелітопольськихзагальноосвітніхшкіл.
Діти мали нагоду повчитисяу місцевихмайстринь, спробували страви різнихнаціональних кухонь, відчулиекстрим на туристичномумайданчику, співали, малювали, тренувалисяробитипривабливізачіскитощо.Всеукраїнський форум «Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу» став справжнім святом інтеркультурної взаємодії і комунікації.
        Даний захід відкриває широкі перспективи для подальшого пошуку спільних шляхів подолання викликів сучасної доби

Учні та вчителі вдячні організаторам Всеукраїнського форуму.



Комментариев нет:

Отправить комментарий